Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@09:11:41 GMT

رویا نونهالی درست می‌گفت یا امین حیایی ؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۱۸۵۰

رویا نونهالی درست می‌گفت یا امین حیایی ؟

خراسان نوشت: در بخشی از برنامه «عصر جدید» این هفته، اتفاقات قابل تاملی افتاد. همسر یکی از شرکت‌کنندگان که به تازگی هم عقد کرده، طی صحبت‌های کوتاهی به صورت ضمنی از کم‌کاری همسرش درباره قول و قرارهایشان گله کرد.

در ادامه این گله ضمنی و مختصر به موضوع ظرف شستن آقایان در خانه و مشارکت آن‌ها در کارهای خانه کشیده شد؛ موضوعی که با شوخی و خنده داوران این برنامه همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب نگاهی انداخته‌ایم به سه برش از این ماجرا؛ گله کردن از همسر در مقابل دوربین تلویزیون یا به صورت کلی‌تر در مقابل دیگران، موضوع مشارکت آقایان در کارهای خانه و شوخی کردن با این مسئله.

۱- خوب و بد گله از همسر در حضور دیگران

این روزها احتمال این‌که شما تلویزیون را روشن کنید و ببینید در برنامه‌ای تلویزیونی یک زوج درباره مشکلات زندگی مشترک‌شان صحبت می‌کنند، بسیار زیاد است. در کنار تلویزیون نیز این اتفاقی رایج در شبکه‌های اجتماعی است. اما آیا این خودافشاگری همسران درباره مشکلات‌شان در مقابل دوربین یا در حضور دیگران را می‌توانیم اتفاقی مثبت تلقی کنیم یا ممکن است بی توجهی ما به عوارض این مسئله، آن را تبدیل به موضوعی منفی کند؟

روی مثبت ماجرا زمانی که ما مشکلات خودمان را با دیگران درمیان می‌گذاریم، در غالب موارد بعد از آن فشار کمتری را از آن موضوع احساس می کنیم و بهتر می‌توانیم اضطراب و ناراحتی خودمان را مدیریت کنیم. گاهی هم البته همفکری‌هایی که بعد از آن از دیگران دریافت می‌کنیم به ما کمک می‌کند تا تصمیم‌های بهتری بگیریم؛ اما این رفتار فواید دیگری هم دارد چرا که شنونده چنین مسائلی بودن هم خالی از فایده نیست.

داشتن تصویری ایده‌آل از زندگی دیگران برای همه می‌تواند استرس‌زا باشد و به احساس ناکارآمدی به خود منجر شود چراکه افراد تصور می‌کنند که این فقط آن‌ها هستند که با همسرشان مشکل دارند، در رابطه با همسر درک نشدند و البته قول و قرارهایشان شکسته می‌شود. اما وقتی افراد از مشکلات و دغدغه‌های بقیه اطلاع پیدا می‌کنند، دید منطقی‌تری به مشکلات خود پیدا می کنند و می‌توانند به شکلی بهتر با آن‌ها کنار بیایند و حل و فصل‌شان کنند.

اما این روش صحبت کردن درباره مشکلات زندگی مشترک، بخش تاریکی نیز دارد که گاهی اوقات باعث از بین رفتن تمامی نکات مثبت آن می‌شود. برخی بیشتر در معرض آسیب‌اند بگذارید بحث عوارض را از این جا شروع کنیم که خودافشاگری برای برخی افراد یا همسران برخی از افراد توصیه نمی‌شود. افرادی که تازه ازدواج کرده اند و هنوز رابطه آن‌ها عمیق نشده، افرادی که اعتماد به نفس زیادی ندارند و واکنش اطرافیان می‌تواند به راحتی آن‌ها را به هم بریزد و البته افرادی که خودشان یا همسرشان در اعتماد کردن به دیگران مشکل دارند، بهتر است سراغ صحبت کردن درباره مشکلات خود در مقابل دیگران نروند چرا که این کار می‌تواند در عوض کاهش اضطراب، آن را تشدید کند و رابطه همسران را با چالش‌های بیشتری روبه رو سازد اما جدای از برخی گروه‌ها، این کار به صورت کلی نیز بهتر است با در نظر گرفتن برخی نکات عملیاتی شود.

2- ورود برخی کلمات ممنوع

همان‌طور که پنهان کردن تمامی مشکلات، عوارض خاص خود را دارد، بیان با جزئیات مشکلات ریز و درشت در زندگی نیز مشکلاتی به دنبال دارد.

در عین حال نحوه بیان نیز در این بین اهمیت زیادی دارد؛ استفاده از واژه‌های اغراق آمیز مانند هرگز، همیشه، هیچ وقت و ... در توصیف رفتار همسر یا مشکلی که وجود دارد، نه فقط سازنده نیست که می‌تواند مسئله را تشدید کند. جدای از این کلمات، سعی کنیم در هر حالی به شکلی درباره همسرمان صحبت کنیم که احترام او حفظ شود و شخصیت او زیر سوال نرود و در آخر نیز همیشه در وقت بیان مشکلات خود به شنونده‌هایی که انتخاب کرده‌ایم نیز توجه کنیم؛ این‌که آیا بیان مسئله در این جمع یا این فضا به مشکلات بیشتری منجر نخواهد شد؟ برای شوخی مرز در نظر بگیریم بخش دیگر ماجرای این قسمت از «عصر جدید» شوخی‌ها و خنده‌های سه نفر از داوران این برنامه درباره بحث مشارکت آقایان در کارهای خانه بود. شوخی‌هایی که به نظر می‌رسد چندان به جا نبود. شوخی کردن برای ما کارکردهای مختلفی دارد. گاهی این شوخی کردن می‌تواند استرس ما را کم کند مثل شوخی و خندیدن پیش از یک مصاحبه شغلی مهم، گاهی به ما انرژی مضاعف برای ادامه مسیر می‌دهد مثل شوخی در میانه درس خواندن برای کنکور، گاهی دلخوری را کاهش می‌دهد مانند زمانی که می‌خواهیم به کسی انتقادی کنیم و در قالب شوخی موضوع را تلطیف می‌کنیم اما گاهی این شوخی کردن بیش از این که بتواند آورده مثبتی به ماجرا داشته باشد، باعث توقف ما در یک مسیر می‌شود چرا که می‌تواند انگیزه ما برای تغییر را کاهش دهد یا فشار مثبتی را که می‌توانست در ما تغییر ایجاد کند، کاهش می‌دهد.

3- کمک کردن مردها در خانه خیلی مهم است

مرزبندی بین وظایف خانم‌ها و آقایان از جمله موضوعاتی است که سال‌هاست به شکلی مستمر درباره آن صحبت شده و از آقایان به صورتی ویژه برای مشارکت در کارهای خانه دعوت می‌شود؛ اما در عمل هنوز بسیاری از خانم‌ها گله دارند که در وضعیتی که آن‌ها مشارکت بالایی در بخش‌های دیگر زندگی مانند کار بیرون از خانه، خرید و ... دارند، همسران‌شان آن طور که انتظار می‌رود از امور مربوط به خانه، کاری را بر عهده نگرفته‌اند. البته که این نبود مشارکت دلایل متعددی دارد اما اگر ادعا کنیم این در پیش گرفتن رویه شوخی در قبال این مسئله در این بین موثر است، ادعای زیادی نکرده‌ایم چراکه شوخی و خنده که البته در غالب اوقات نیز توسط آقایان انجام می‌شود.

همان طور که در برنامه عصر جدید نیز شاهد بودیم، این مسئله را از موضوعی جدی به مسئله‌ای خنده‌دار و از فشاری که بر دوش آقایان است به مسئله‌ای تلطیف‌یافته و بدون فشار تبدیل می‌کند. شاید حس کنید که موضوع بیش از حد جدی فرض شده است، آخر مشارکت در ظرف شستن، نظافت یا آشپزی که این حرف‌ها را ندارد! اما شاید اگر می‌دانستیم همین موضوع به ظاهر ساده، نقشی اساسی در دلخوری، دلسردی، خستگی و احساس فرسایش بخشی از خانم‌ها دارد، کمتر این‌طور فکر می‌کردیم. اما راه برون رفت از این وضعیت چیست؟ شاید قدم اول همان برخورد خانم نونهالی با مسئله باشد، برخوردی جدی و دوری از شوخی کردن با موضوع و در نظر گرفتن این واقعیت که هر فردی در قبال محل زندگی‌اش مسئولیت‌هایی بر عهده دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: رویا نونهالی امین حیایی عصر جدید زن و شوهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۱۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ روز معلم که می‌شود همه ما به یاد معلمانمان می‌افتیم؛ خانواده‌ها از معلمان فرزندانشان تقدیر می‌کنند؛ مدیران مدارس برای معلمان خود هدایایی در نظر می‌گیرند و آموزش و پرورش در هر استان و شهر هم سعی دارد هر ساله به مناسبت روز معلم از معلمان نمونه خود تقدیر کند.

در این میان اما معلمانی هستند که بدون چشم داشتی، بدون آنکه از تدریس و زحماتشان کسی تقدیری داشته باشد؛ همچنان معلمی را با شوق و علاقه ادامه می‌دهند.

به بهانه روز زیبای معلم تلاش می‌کنیم در چند مصاحبه با تعدادی از این معلمان گفت‌وگو داشته باشیم.

بخشی از این معلمان معلمان طرح امین هستند؛ طرحی که از مدت‌ها قبل بر اجرای آن تاکید شده بود اما سال‌ها به صورت محدود اجرایی شد؛ طرحی از سوی حوزه علمیه برای پرورش طلاب معلم که چند ساعتی در هفته میهمان مدارس باشند.

می‌خواهم دوست دانش آموزانم باشم

حجت قلی نژاد یک روحانی طرح امین است که در چند سال گذشته در مدارس استان آذربایجان غربی شهر ارومیه مربی و معلم پرورشی بوده است؛ با او که یک طلبه و معلم روحانی است؛ در مورد جایگاه معلم و میزان اثرگذاری او بر شخصیت دانش آموزان صحبت کردیم.

قلی نژاد با بیان اینکه در کنار درس تلاش می‌کنم یک روحانی با اخلاق و دوستی برای دانش آموزانم باشم؛ گفت: یکی از مواردی که در ذهنم بود با حضور در مدرسه اجرای آن را ببینم این بود که بتوانم نگرانش نگرش کودکان را نسبت به اسلام و روحانیت در مدارس مثبت کنم. چند ماه در مدرسه فقط به این موضوع متمرکز شدم که در کنار تدریس در خصوص اسلام و انقلاب هم با دانش آموزان صحبت کنم.

وی با بیان اینکه در فعالیت‌های مدرسه متوجه شدم اگر ایجاد مقبولیت نکنم هیچ وقت نمی‌توانم موفق شوم؛ گفت: باید کودک در ابتدا مرا در قلبش جا دهد و نگرشی مثبت و خاطره خوبی از درس با من داشته باشد تا به صحبت‌هایم هم گوش دهد. این کار را با بازی برای بچه‌ها انجام دادم.

این معلم شهرستان ارومیه افزود: در زنگ‌های تفریح یا زمان‌های استراحت در کلاس درس در حالی که لباس روحانیت همچنان بر تنم است با دانش آموزان بازی می‌کنم؛ می‌دانم بازی بهترین فرصت برای رشد خلاقیت و همچنین ایجاد صمیمیت بین مربی و معلم با دانش آموز است.

این معلم طرح امین خاطر نشان کرد: بهترین اثرگذاری برای من این است که نه تنها نگاه دانش آموز به اسلام و روحانیت بلکه حتی نظر خانواده وی هم نسبت به انقلاب و نظام اسلامی نگره نظر و نگرشی مثبت شده و همراه با امید باشد.

طلاب امین سهمیه‌ای در آزمون‌های استخدامی معلمان ندارند

طرح امین در دولت فعلی با جذب طلاب و روحانیون ادامه یافته است. در طرح امین در حال حاضر ۲۵ هزار طلبه اعم از حوزه علمیه برادران و خواهران به عنوان طلبه تبلیغی هفته‌ای چند ساعت با حضور در مدارس به سوالات دینی دانش آموزان پاسخ می‌دهند.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کردند که به کارگیری طلاب در این وزارتخانه، ریالی را متوجه وزارت آموزش و پرورش نکرده است؛ این طلاب حقوقی بابت این همکاری دریافت نمی‌کنند و مبلغی در حد ایاب و ذهاب از طرف معاونت تبلیغ حوزه علمیه و گاهی در مناسب‌ها، از طرف سازمان تبلیغات و یا سازمان اوقاف پرداخت می‌شود. در حقیقت طلاب طرح امین می‌دانند کار پاره وقت در مدارس هیچ گاه شغل ثابتی برای آنان نخواهد بود.

از سوی دیگر طلاب امین هیچ گاه در موضوع استخدام معلمان هم نیستند و بنا بر تأکیدات مسئولان هیچ گاه سهمیه‌ای از ظرفیت آزمون‌های استخدامی برای طلاب طرح امین در نظر گرفته نشده است. با این حال فعالیت در طرح امین می‌تواند یک امتیاز برای پذیرفته‌شدگان مرحله کتبی آزمون استخدامی معلمان باشد که اگر در مرحله‌ی کتبی پذیرفته شدند؛ در هنگام مصاحبه و گزینش از امتیاز حضور در طرح امین استفاده کنند.

کد خبر 6094438 علی قدمی

دیگر خبرها

  • عکس | چهره متفاوت بهنوش بختیاری و امین حیایی در اتاق گریم
  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • هوادار، صنعت نفت را به سقوط نزدیک کرد
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • ترکیب هوادار در بازی حساس با صنعت نفت
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 
  • شوخی گل آقا با امام خمینی (ره) + فیلم
  • ببینید | واکنش شمسایی به شوخی با او در سریال نون خ